Igen sikeres nyarat zárt a műfal és szikla mászó magyar válogatott versenyző Vályi Gergő  13  a Balassi Bálint Gimnázium 7. a  osztályos tanulója a Balassagyarmati Hegymászó Klub színeiben.

Az eddig megrendezett Magyar kupasorozat  

Budapest   Monkey kupán   1. helyezést, a Kecskeméti kupafordulón szintén  1. helyezést, míg a Budapest  Bigwall kupán  3. helyezést ért el.

A négy országban megrendezett Alpok Adria kupasorozat fordulóin is dobogós 

helyeken szerepelt.

Hermagor (A)                         : 1. hely

Radovljica (Slo)                       : 1. hely

Tavisio (Ita)                             : 2. hely

Zágráb (Hr)                             : 3. hely

Az Ausztriában 

tavasszal megrendezett Petzen kupán a dobogó harmadik helyére léphetett.

Az Olaszországi Arcoban  szeptemberben megrendezett világkupán került sor a  ROCK JUNIOR Kupára, ahová  Gergő kategóriájában 48 versenyző érkezett a világ minden tájáról. Boulder versenyszámban Gergő az igen előkelő  4. helyezést érte el, összetettben pedig a  6. helyre léphetett.  

 

Augusztusban került megrendezésre a XLIV. Aggtelek kupa, egy négy napos rangos nemzetközi sziklamászó verseny, melynek során egy évben egyszer megnyitják a magyar és külföldi sziklamászó versenyzők előtt az Aggteleki Nemzeti Parkban található Baradla  barlang fölötti sziklákat.  Gergő nyílt férfi kategóriában indult  és  a verseny történetében egyedülálló módon 1. helyezést ért el, maga mögé utasítva a felnőtt férfi versenyzőket

 

 

 
 
 
Monday the 22nd. Balassagyarmati Hegymászó Klub - a nonprofit hegymászó klub. Ezt a lapot az egyesület tagjai az egyesület vezetésével karöltve szerkesztik, fejlesztik. Az itt közölt tartalmak hitelességéért felelősséget nem vállalunk! .