Hegymászás

Mi is a hegymászás? Miért okoz akkora örömet? Miért esünk extázisba valahányszor visszaemlékezünk egy-egy hegyen megélt pillanatra?
Nos...erre talán senki nem tudna olyan választ adni, amely egy laikus kiváncsiságát kielégítené, ezt csak azon kevesek tudhatják, akik tényleg megélik ezeket a pillanatokat.

"A hegymászás a magashegységi övezetben emelkedő hegycsúcsok megmászására irányuló szabadidős vagy sporttevékenység.Története hajnalán, a 18–19. században a hegymászás a tűrő- és állóképességük határait megismerni vágyó kevesek nem mindennapi erőpróbájának számított. Nemritkán tudományos kutatással kötötték össze a hegycsúcsok meghódítását. Napjainkra szélesebb tömegek sporttevékenysége, amely kiváló erőnlétet és speciális felszerelést kíván meg e szenvedély hódolóitól", mondja a wikipédia.

A tényleges válasz ettől sokkal összetettebb... :)


"A természetben kerül igazán helyére az ember, megérezheti, hogy mennyire porszem. A hegymászó életében bármelyik nap lehet az utolsó, ezért (is) érdemes értelmesen, jól élnie. Ugyanakkor az is fontos, hogy tudja: ettől nem szabad félelemben, rettegésben töltenie a napjait."

Erőss Zsolt

A cikkben bemutatott képek 2014-ben Királykőn készültek, készítői klubtagok :)
Balassagyarmati Hegymászó Klub - a nonprofit hegymászó klub. Ezt a lapot az egyesület tagjai az egyesület vezetésével karöltve szerkesztik, fejlesztik. Az itt közölt tartalmak hitelességéért felelősséget nem vállalunk!

Please publish modules in offcanvas position.