Previous Next

Felhívás!!!

Két dologban kérném a segítségeteket. Amint azt tudjátok, három évvel ez előtt a mátrakeresztesi mászóhelyeket sikerült felszabadítani a mászási tilalom alól. A Bükki Nemzeti Park Igazgatósággal közösen meg tudtunk egyezni. Ennek a közös megegyezésnek voltak feltételei a BNPI.-részéről.

Hegymászó Barátaim és nem barátaim!


Két dologban kérném a segítségeteket. Amint azt tudjátok, három évvel ez előtt a mátrakeresztesi mászóhelyeket sikerült felszabadítani a mászási tilalom alól. A Bükki Nemzeti Park Igazgatósággal közösen meg tudtunk egyezni. Ennek a közös megegyezésnek voltak feltételei a BNPI.-részéről.
1. Nem lehet fent sátrazni a szikláknál és a környéken sem. Ennek a megoldására vállalta a Klub,hogy az Eger Erdő Zrt. volt erdészházát és a hozzá tartozó telket bérbe veszi és azt MINDEN mászó rendelkezésére bocsájtja. Ezt a tényt már a mászó társadalom 90%-a elfogadta.
2. Van azonban egy második kérése (határozata) is az egyezségnek. A sziklamászó helyeket, ha lehet a kijelölt turista úton kell megközelíteni és a legrövidebb utat használjuk csak a védett területen a mászóhelyek megközelítésére.
A Magyar Természet Barát Szövetséggel egyeztetve (ők festik a túristajelzéseket) egy még eddig nem használt jelzést vezettünk be az iskolák, mászóhelyek fel illetve le meneti útjainak jelzésére. Ez egy 10-cm átmérőjű kör színe fehér,amiben egy talpára állított fekete egyenlő oldalú háromszög található. Ez a jelzés a fent említett mászóhelyen felfestésre került. KÉRLEK benneteket,hogy az egyezségnek ezt a részét is tartsátok be. Ha a  hír valamiképpen nem jutna el mindenkihet (pl.nem tagja egy klubnak sem), megkérlek benneteket, terjesszétek szóban és a különböző közösségi oldalakon is.


Előre is KÖSZÖNÖM!


Poldauf Ferenc
Balassagyarmati Hegymászó Klub

Balassagyarmati Hegymászó Klub - a nonprofit hegymászó klub. Ezt a lapot az egyesület tagjai az egyesület vezetésével karöltve szerkesztik, fejlesztik. Az itt közölt tartalmak hitelességéért felelősséget nem vállalunk!

Please publish modules in offcanvas position.